خبرنگار آمریکایی نوشت حضور دیپلماتهای «کارآزموده» ایرانی در هیات همراه رئیسجمهور ایران در سفر به نیویورک، نشاندهنده آماده شدن ایران برای مذاکره با غرب برای حلوفصل مسائل، از جمله پرونده هستهای است.
به گزارش ایسنا، «لورا روزن» خبرنگار ارشد آمریکایی در یادداشتی درباره سفر هیات بلندپایه ایران به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، نوشت که حضور «محمد جواد ظریف» دیپلمات کارآزموده و مذاکرهکنندگان هستهای پیشین در کنار «مسعود پزشکیان» رئیسجمهوری اسلامی ایران در این سفر به مقر سازمان ملل نشان میدهد که ایران در حال آماده شدن برای مذاکره است.
در این یادداشت که در پایگاه خبری دیپلماتیک منتشر شده، آمده است: شاید مهمترین موضوع از سفر اول مسعود پزشکیان، رئیسجمهور جدید ایران به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در این هفته، هیاتی است که او به همراه خود آورده بود. این هیات، بهویژه، شامل «محمدجواد ظریف» دیپلمات کارآزموده و وزیر امور خارجه پیشین ایران است که مشاور پزشکیان است، همچنین معاونان پیشین ظریف نیز در این هیات حضور دارند که نقش مهمی در مذاکرات هستهای ۲۰۱۶ داشتند، از جمله «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه فعلی ایران و «مجید تختروانچی» معاون سیاسی عراقچی. تمامی آنها در جلسه پزشکیان با خبرنگاران در نیویورک حاضر بودند.
روزن در این یادداشت مطرح کرد: پیامی که همراهان هیات ایرانی فرستاد این بود که ایران در حال به کار بستن نهایت تلاش خود به منظور آماده شدن برای ازسرگیری دیپلماسی با غرب، در صورت آماده بودن ۶ کشور دیگر (عضو توافق هستهای) است. احتمال میرود همراهان فرصتی برای صحبت کردن با کارشناسان و شاید برخی مقامات رسمی پیشین برای ارائه توضیحات تازه درباره دیدگاههای خود و ایجاد زمینهای برای مذاکرات آتی پس از روی کار آمدن رئیسجمهور جدید آمریکا بیابند.
در ادامه این یادداشت با اشاره به اظهارات پزشکیان در نشست با مدیران رسانههای آمریکایی آمده است: پزشکیان تاکید کرد که ایران امیدوار است به میز مذاکرات بازگردد و به دنبال بیثباتی نیست. ما درباره برجام(توافق هستهای) ۱۰۰ بار گفتهایم که آماده پایبندی به تعهدات و توافقات خودمان هستیم. امیدواریم پای میز برویم و مذاکره کنیم تا به ارتقای صلح و امنیت در جهان کمک کنیم.
رئیسجمهور ایران در این نشست گفت که رژیم صهیونیستی بارها اقداماتی انجام داده که میتوانست باعث گسترش درگیریها شود. مانند وقتی شهید «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبیش حماس را که برای شرکت در مراسم تحلیف به تهران آمده بود، ترور کرد. او همچنین این گلایه را مطرح کرد که کشورهای غربی، از جمله آمریکا، بیشتر از ایران خواستهاند که خویشتنداری نشان دهد.
پزشکیان بدون اشاره مستقیم، گفت که «آنها» از ایران خواسته بودند این اقدام تروریستی برونمرزی را تلافی نکند، چراکه احتمالا، تا توافق آتشبس غزه تنها یک هفته مانده بود. اما هنوز هیچ توافقی در این باره انجام نشده است.
او همچنین اشاره کرد که رژیم صهیونیستی در حال گسترش درگیری با حزبالله لبنان است و آمریکا تا به امروز، گسترش تنشها از سوی این رژیم را تحت حمایت دیپلماتیک خود قرار داده است.
پزشکیان با انتقاد از مصونیتهای دیپلماتیکی که آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای رژیم صهیونیستی ایجاد میکنند، گفت: تروریسم، تروریسم است.
رئیسجمهور ایران با نشان دادن آمادگی ایران برای حلوفصل مسائل از طریق دیپلماسی گفت: بیایید شرایطی را ایجاد کنیم که بتوانیم در آن همزیستی کنیم. بیایید این تنشها را از طریق گفتمان حل کنیم.
او همچنین این انتقاد را مطرح کرد که ایران عضو توافق «منع اشاعه تسلیحات هستهای»(انپیتی) است، در حالی که رژیم صهیونیستی تسلیحات هستهای دارد، عضو این توافق نیست و ایران را با احتمال استفاده از آنها تهدید میکند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز