آلودگی هوا چگونه وارد خون می شود

ایسنا/خوزستان یک فوق تخصص بیماری‌های ریه با بیان اینکه خطرناک‌ترین ذرات معلق در اندازه‌های ۲.۵ تا ۱۰ میکرون هستند، گفت: برخی از این ریزگردها بر اساس حلالیت و سایزشان می‌توانند در سیستم تنفسی فوقانی رسوب کنند و موجب بروز علائم مشکلات تنفسی شوند.


دکتر زهرا مهربان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت آلودگی هوای اهواز و دیگر شهرهای خوزستان اظهار کرد: هوا زمانی دچار آلودگی می‌شود که غلظت گازها و ریزگردها در آن افزایش یابد؛ سوخت‌های فسیلی، فعالیت کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها و کودهای شیمیایی از علل مهم آلودگی هوا هستند.


وی افزود: آلودگی‌هایی که در منزل ایجاد می‌شوند نیز می‌توانند به دلیل بسیاری از فعالیت‌هایی که در منزل انجام می‌شود مانند پخت و پز، عطر و ادکلن و گرد و خاک رخ دهند.


این فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: اجزای اصلی آلودگی هوا، یک سری ریزگردها و گازها شامل دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، اوزون و اسید سولفوریک هستند و خطرناک‌ترین ذرات معلق نیز ذراتی با اندازه ۲.۵ تا ۱۰ میکرون‌اند.


وی بیان کرد: برخی از این ریزگردها بر اساس حلالیت و سایزشان می‌توانند در سیستم تنفسی فوقانی رسوب کنند و موجب بروز علائم مشکلات تنفسی شوند. گروهی از آن‌ها خودشان را به سیستم تنفسی تحتانی می‌رسانند و رسوب می‌کنند و گاهی وارد خون می‌شوند.


مهربان گفت: آلودگی هوا منجر به علائمی مانند خارش بدن، خارش چشم، خارش بینی و گلو، سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس می‌شود و گاهی بیماری‌های زمینه‌ای نیز مانند آسم و آلرژی شدت می‌یابند و برخی افراد به بستری در بیمارستان هم نیاز پیدا می‌کنند.


وی توصیه کرد: در هوای آلوده، افراد به ویژه بیماران مزمن تنفسی، قلبی و عروقی، کودکان، سالمندان و زنان باردار تا حد امکان از خروج از منزل بپرهیزند. از ورزش و پیاده‌روی تند در هوای آلوده هم خودداری شود.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود برای مقابله با هوای آلوده از ماسک‌های مناسب استفاده شود. بهترین ماسک‌ها ماسک N۹۵، KN۹۵  و FFP۲ هستند؛ این ماسک‌ها تا ۹۵ درصد مانع ورود ذرات آلوده و ریزگردها به دستگاه تنفسی می‌شوند.


وی بیان کرد: ماسک‌های نخی و پارچه‌ای که برای جراحی استفاده می‌شوند چندان برای محافظت از ورود ریزگردها مفید نیستتند. ماسک‌های جراحی یا معمولی که معمولا استفاده می‌شوند تنها برای مقابله با ذرات بزرگتر موثرند.


مهربان گفت: در شرایط آلودگی هوا باید بعد از رسیدن به خانه، دست و صورت را خوب شست و بینی و گلو را با سرم نمکی به خوبی شست‌وشو داد. تغذیه مناسب مانند استفاده از لبنیات تازه کم چرب، میوه‌ها و سبزی‌های تازه و مایعات فراوان برای افزایش تقویت سیستم ایمنی توصیه شود و باید از مصرف غذاهای سرخ کرده و فست فود پرهیز کرد یا کمتر استفاده شوند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *